Vrijstaande woning met centraal geplaatst zwembad

Rhoon

Tuinoppervlakte 850
Uitvoering 2022
Hoveniersbedrijf Antwan Tuin Totaal
Materialen Byzonder Buyten
Fotograaf Marianne – het communicatiemeisje

Het zwembad heeft hier een centrale plek gekregen in de tuin. Doordat de klant hier de mogelijkheid had om een stuk grond achter het huis erbij te kopen, ontstond er een grote ruimte, maar was er wel behoefte aan een nieuwe indeling van de tuin.

Er is een extra pui geplaatst aan de achterzijde van de woning, zodat er nog meer verbinding ontstaat met het grote eetteras vanuit de woonkamer.

Er is veel aandacht besteed aan een mooie basis, met goede materialen. Duurzame materialen voor bestrating en vlonder, zoals Millboard vlonderplanken en 2 cm dikke keramische tegels gelegd op Romfix. Voor een extra wow-effect zijn de grote tegels verhoogd geplaatst rondom het zwembad en in verstek gezaagd.

De zwarte schutting en berging is juist weer gemaakt van onze oude vlonderplanken. Ook in een moderne stijl kan je materialen heel goed hergebruiken. Ik vind duurzaamheid in materiaalgebruik heel belangrijk.

In de voortuin is juist ruimte voor heel veel groen en de grote keramische tegels zijn op maat gemaakt. Hierdoor ontstaat een royaal pad naar de voordeur. Ook is er ruimte voor het parkeren van 3 auto’s in de voortuin.

Enthousiast geworden om jouw tuin te transformeren?